Sykling under graviditet: Hvis trygge, modifikasjoner, mer (2024)

Ciclismo durante el embarazo: si es seguro, modificaciones, más (1)Deling i Pinterest

Trening under graviditet kan gjøre underverker for kroppen din og voksende sinn.Liten innvirkningfysisk aktivitetSom interiør sykling de fleste av ukedagene, holder ikke bare den inn og sterk, men øker også humøret og energien.I tillegg til fordel for babyen!

Når det er sagt, før du blir hektet, er det noen generelle retningslinjer og forholdsregler du må ta hensyn til.Og selvfølgelig bør du alltid konsultere din medisinske omsorgsleverandør før du starter et treningsprogram under graviditet.

"Ja, det er helt sikkert å sykle interiør under graviditet, forutsatt at du først har fått godkjenning av legen din," sier Ob-Gyn og sertifisert personlig trener,Brittany Robles, Lege i medisin.

i tilleggAmerican College of Obstetricians and Gynecologists (velkomst)Den viser stasjonær sykling som en av typene øvelser som er trygge under graviditet.

Mens han går på sykkel innendørs, sier Robles at det er tre viktige ting å sikre at han gjør:

  • oppholde segGodt hydrert
  • Hold tempoet og unngå overanstrengelse
  • Unngå oppvarming for mye, siden dette kan gå på akkord med sirkulasjonen din

COV definerer en sikker treningsintensitet under graviditeten som mindre enn 60 til 80 prosent av den maksimale hjertefrekvensen som er planlagt for sin alder.Generelt sett er dette vanligvisIkke mer enn 140 slag per minutt.

Å ta sykkelen din til gaten eller stiene er litt risikabelt enn å trene innendørs.Det er fordi det er variabler du ikke kan kontrollere, inkludert:

  • Været
  • Baches og hull på veien eller banen
  • biler
  • Andre syklister eller fotgjengere
  • Rett eller giftstoffer i luften

Noen av disse kan få balansen til å tape og falle fra sykkelen.

Gitt de potensielle farene, anbefaler eik seg til å sykle utendørs under graviditet."Det er for stor risiko for fall, noe som kan kompromittere graviditeten hennes," sier hun.

FysioterapeutBrezo Jeffcoat, DPT, er enig."Den største risikoen for utesykkel er risikoen for fall, noe som fører til abdominal traumer," sier hun.Derfor råder han pasientene sine til å slu*tte å sykle etter første kvartal.

Å ta en spinnklasse ligner på statisk sykkel hjemme eller i treningsstudioet.Likevel etablerer instruktøren rytmen og vanskeligheten, så den må justeres deretter.Det er sannsynlig at modifikasjoner er nødvendige når du tar en gruppeklasse spinning, spesielt når den går videre under graviditet.

Etter å ha skaffet deg det grønne lyset fra Ob-Gyn, ta noen minutter å snakke med den spinnende instruktøren.La dem få vite at hun er gravid (hvis hun ikke er åpenbar!) Og spør dem om de har erfaring med gravide deltakere.

Ideelt sett må du ta en klasse av en instruktør som har prenatal trening.Hvis det ikke er mulig, kan du prøve å ta klasser av samme lærer slik at de kan møte ham.Dette kan tillate dem å identifisere ethvert tegn på kval.

Vurder å bo i stolen for det meste av klassen.Til å begynne med kan du føle deg bra å stå opp og gå på sykkel, men når magen vokser, endres tyngdepunktet, noe som gjør det vanskeligere å opprettholde en stående stilling.

I tillegg kan du merke mer smerter i korsryggen og leddene hvis du stopper mens du kjører.Å holde seg trygge og vil føle seg mye mer komfortabel.

Jeffcoat sier at når du gjør hopp og manøvrer som står i en spinnende klasse, må du sørge for at det er nok motstand i "veien" til å unngå hyperextender knærne.

"Dette bør tas i betraktning selv i første kvartal, når relaxinhormonet er i et av sine maksimale punkter, før det avtar og stiger igjen nærmere levering," sier Jeffcoat.

UnderFørste trimester, Jeffcoat sier at han sikrer knehyperextensjon med alle hopp og stående posisjoner."Den første relaxin -toppen forekommer rundt 8 til 12 uker, og dette er spesielt sårbart for leddbåndene til gravide," sier hun.

Hvis du har en historie medOffentlig symfyse dysfunksjon, også kjent som smerter i bekken midjen, sier Jeffcoat at den bør unngå raske manøvrer, for eksempel 2 -Stroke -hopp, siden de vil utøve ekstra trykk på dette området.

UnderI følge Quarter,Jeffcoat sier at så lenge det ikke er smerter, kan du generelt føle deg uten begrensninger på sykkelen, men alltid holde motstanden tilstrekkelig for å unngå hyperextensjon.

Når kroppen hans endrer seg og babyen vokser, spesielt i løpet av tredje kvartal, sier Jeffcoat at han sannsynligvis vil trenge å løfte styret for å redusere mengden fleksjon i kolonnen og belastningen på nakken og den midtre og lave delen av ryggen.

"Med den økende vekten av babyen, trekker tyngdepunktet allerede frem og ned, så vi trenger ikke å fremheve dette med håndtaket for lavt," sier hun.

I tillegg til å følge de spesifikke sikkerhetsanbefalingene for syklister mens du trener, må du overholde generelle forholdsregler ogVero sikkerhetsretningslinjer.Disse inkluderer:

  • Snakk med fødselslege-ginologen din fra begynnelsen om øvelsen (gi ham beskjed i hvilke aktiviteter han planlegger å delta)
  • Sikt på 30 minutters fysisk aktivitet de fleste dagene i uken
  • Drikk vann gjennom dagen og har alltid vann med deg mens du trener
  • Ikke delta i aktiviteter som kan forårsake overoppheting, spesielt i løpet av første kvartal
  • endre eller unngå aktiviteter eller øvelser som krever leggetid, spesielt i løpet av tredje kvartal
  • Ikke delta i noen kontakt eller sport med høy intensitet

slu*tt å trene og ring din medisinske omsorgsleverandør hvis du opplever noen av følgende symptomer mens du trener:

  • smertefulle eller vanlige sammentrekninger
  • Svimmelhet eller besvimelse
  • Vanskeligheter med å puste (både før trening og forsvinner ikke etter trening)
  • brystsmerter
  • hodepine
  • uvanlig eller ny smerte
  • blødning eller drypp av skjeden
  • Hevelse, spesielt i leggmuskler
  • muskelsvakhet som påvirker balansen

"Sykling er en veldig lav risikoaktivitet, men du bør unngå det hvis det forårsaker smerter eller ubehag i korsryggen, bekkenet eller hoftene," sier Robles.

I tillegg kan din medisinske omsorgsleverandør anbefale at du unngår trening hvis du har en tilstand med høy risiko, for eksempelForrige morkake, en kort livmorhals eller historie med for tidlig levering.

Du bør begynne å redusere hastigheten og ta den rolig hvis du ikke kan føre en samtale mens du er sykkel.Hvis du føler at du mangler luften, må du stoppe.

Hvis du opplever smerter i bekken midjen eller smerter i sacroiliac -leddet, sier Jeffcoat at det er mulig at det ikke har nok sentral stabilitet til å delta i sykling.

“Spesielt den større motstanden, skaper belastningen gjennom pedalen en skjærekraft gjennom bekkenet som kan øke smertene.Hvis du har smerter i korsryggen eller nakken, vil det noen ganger være nok med en enkel sykkeljustering eller med enGraviditetsstøtte," hun sier.

Å snakke med ob-nakken din om spørsmål eller rastløshet er nøkkelen til å holde seg trygg mens det er sykkel.Med det i bakhodet, her er noen spørsmål å vurdere å stille i en tidlig prenatal avtale.

  1. Kan jeg følge de anbefalte retningslinjene for velkommen til trening under graviditet?
  2. Er det noen grunn til at du bør endre anbefalingene dine?
  3. Hvilke typer fysisk aktivitet skal jeg unngå?
  4. Bør jeg endre måten jeg trener hvert kvartal?

Å turnere noen mil på en interiør sykkel er en utmerket treningsform under graviditet.

Når det er sagt, anbefales det vanligvis ikke å gå ut for å sykle langs veien eller stien.Hvis det er en ivrig utendørs syklist og ønsker å fortsette å sette sammen, må du skaffe grønt lys fra din medisinske omsorgsleverandør.

Når leveringsdatoen nærmer seg, er det mulig at det må gjøres noen justeringer på sykkelen og reduserer intensiteten, men de tre kvartalene skal kunne sykle innendørs.Som alltid, hvis noe forårsaker smerte eller ubehag, stopp umiddelbart.

Sykling under graviditet: Hvis trygge, modifikasjoner, mer (2024)

FAQs

Er sykling bra for gravide? ›

Du kan være fysisk aktiv hver dag og trene gjennom hele graviditeten. Ifølge «Aktivitetshåndboken», utgitt av Helsedirektoratet, er sykling én av aktivitetene som anbefales for gravide. Det beskrives som kondisjonstrening med moderat belastning.

Hvor lenge kan man sykle gravid? ›

«Det er ingen grunn til å la være å sykle og gå tur, heller ikke mot slu*tten av svangerskapet», fastslår Store medisinske leksikon. – Sykling er utrolig bra for den gravide, akkurat som for oss andre, sier professor emeritus Kristin Reimers Kardel ved Det medisinske fakultet på Universitetet i Oslo.

Hvilke aktiviteter bør gravide kvinner unngå når de skal trene? ›

Unngå øvelser der du må stå helt ubevegelig i lange perioder og øvelser der du skal løfte vekter over hodet. Du kan trene klassiske mageøvelser som sit-ups dersom det kjennes greit ut, og dersom du ikke har delte magemuskler. For å beskytte midtlinjen bør du ta sit-ups med armene i kryss over magen.

Hva kan man ikke trene som gravid? ›

Idrett og aktivitet med høy fallrisiko, som ridning og alpint, samt kontaktidretter, øker risikoen for skader. Dette skal unngås. – Forskning viser at de som er aktive i graviditeten opplever en lettere graviditet, en mindre komplisert fødsel, og de kommer seg raskere etter fødsel.

Er sykling bra trening for rumpa? ›

Å sykle er skånsomt for leddene, samtidig som du bruker store muskelgrupper som rumpe, lår og legger. I likhet med andre former for kondisjonstrening gir sykling en rekke helsefordeler og gjør det lettere å holde en sunn vekt.

Er sykling bra for restitusjon? ›

Andre restitusjonstiltak, som for eksempel lett sykling eller jogging, betyr ofte kun ekstra trening og kan dermed virke mot sin hensikt. Tøying eller massasje bedrer heller ikke restitusjonen, men noen opplever at de slapper av mentalt av disse tiltakene. Avkobling fra trening og konkurranser er viktig for en utøver.

Er det farlig å ta situps når man er gravid? ›

I første trimester kan du ta både planken og sit-ups hvis du vil, men etter at magemusklene har delt seg (noe som pleier å skje rundt uke 20 for førstegangsfødende og tidligere for dem som har født barn før), bør du prøve å finne andre mageøvelser for at ikke belastningen på ryggen skal bli for stor.

Er det bra for gravide å svømme? ›

Bassengtrening er en anbefalt treningsform for friske gravide. Vektløsheten og det varme vannet gir leddene avlastning, samtidig som kroppen får trent. Dette er spesielt gunstig for gravide med bekken- og ryggplager (helsedirektoratet).

Er det farlig å bære tungt når man er gravid? ›

7 Kan man bære tungt når man er gravid? Vær forsiktig – fra dag 1. Mens du er gravid bør du unngå å flytte på sofaen, og du bør legge om eller få endret de daglige arbeidsoppgavene hvis de innebærer tunge luft. Allerede fra det øyeblikket du blir gravid kan tunge løft føre til ufrivillig abort.

Kan trening føre til spontanabort? ›

Det er i dag ingenting som tilsier at verken stress, trening, seksuell aktivitet eller bruk av p-piller forårsaker spontanabort.

Kan man hoppe på trampoline når man er gravid? ›

Det finnes ingen forskning som tilsier at hopping er farlig for gravide. Ingen anbefaling om å la være, men det er klart du ikke skal gjøre det om det er ubehagelig. Om bekkenet ditt skriker av smerte og du tisser deg ut for hvert nye hopp, skal du absolutt ikke holde på med å sprette opp og ned.

Hvor hardt kan man trene når man er gravid? ›

Allsidig aktivitet med både styrke- og kondisjonstrening er bra. Du treng ikkje å ta i så veldig hardt for å oppnå positiv effekt, men du bør bli varm og litt andpusten i minst 150 minutt kvar veke, til dømes 30 minutt 5 dagar i veka. Ta i såpass at du pustar tyngre enn vanleg, men klarer å snakke medan du held på.

Hvordan trene i første trimester? ›

I første trimester kan man trene som før. Har man ikke trent tidligere, er det fint å starte med å gå tur eller sykle 30 til 60 minutter hver dag for så å øke på med lengre turer. Man kan gjerne bytte ut gåturer med lett jogging, aerobics og andre utholdenhetsaktiviteter, tre ganger per uke.

Kan man ta burpees når man er gravid? ›

JA! Mange kan det 🤗 Burpees ble en av mine favorittøvelser igjennom svangerskapet.

Kan man stå på slalom når man er gravid? ›

Slalåm og utfor

– På slalåm er det viktig å ikke falle. Men i utgangspunktet er ikke slalåm noe farlig om du er vant til det og har god teknikk. Men har du vondt, skal du ikke begynne nå. Det være en unødvendig utfordring for bekkenet, sier Aas-Jakobsen.

Hva kan man trene når man er gravid? ›

Kondisjonstrening med moderat intensitet er tilrådd. Rask gange, sykling, dansing, langrenn, symjing og badminton eller bordtennis er døme på aktivitetar som er meir skånsame for bekkenbotnen enn springing og hopping. Moderat styrketrening, særleg for musklar i rygg og mage, er bra.

Kan man gjøre yoga gravid? ›

– Som nevnt over – hvis man har gjort yoga før, er det ingenting i veien for å gjøre «vanlig» yoga også under graviditet. Men for nybegynnere anbefaler vi i utgangspunktet å holde seg til gravidyoga.

Kan man gå på ski når man er gravid? ›

Trening er veldig bra for gravide, og skigåing anbefales spesielt. Hun understreker at det ikke er noen farer forbundet med skigåing for de som har et normalt svangerskap. Jorunn Sundgot-Borgen, professor ved Norges idrettshøgskole, anbefaler langrenn som aktivitet for gravide.

Er det bra å trene når man er gravid? ›

Selv om du aldri har trent før, er det gode grunner til å begynne å trene når du er gravid. I tillegg til at det gjør deg fysisk og psykisk sterkere, reduserer det risikoen for ulike svangerskapsplager – for eksempel kvalme, rygg- og bekkenplager, forstoppelse, åreknuter og svangerskapsdiabetes.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Neely Ledner

Last Updated:

Views: 6123

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Neely Ledner

Birthday: 1998-06-09

Address: 443 Barrows Terrace, New Jodyberg, CO 57462-5329

Phone: +2433516856029

Job: Central Legal Facilitator

Hobby: Backpacking, Jogging, Magic, Driving, Macrame, Embroidery, Foraging

Introduction: My name is Neely Ledner, I am a bright, determined, beautiful, adventurous, adventurous, spotless, calm person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.