Tevreden met het eindresultaat kijk ik terug op een fijn 'dieet' ! (2024)

Beloofd is beloofd, jullie hebben het eindresultaat nog van me tegoed. Hoe staat het nu met mijn lichaam nadat ik een paar maanden geleden startte met NewFysic en ik jullie al eerder op de hoogte heb gehouden van mijn tussentijdse NewFysic ervaringen? Ik ga het jullie vertellen en daarnaast deel ik ook nog graag een paar lekkere NewFysic recepten met je die altijd slim zijn om te eten én bovendien erg lekker.

Tevreden met het eindresultaat kijk ik terug op een fijn 'dieet' ! (1)

NewFysic recepten en laatste update programma

Ik geef niet voor niets aan dat dit de laatste update is, in ieder geval voor voorlopig. Ik heb mijn NewFysic programma namelijk afgerond. Ook al heb ik mijn streefgewicht van 65 kilo net niet gehaald, ik ben echt heel tevreden over dit programma. De reden dat ik die 65 kilo niet gehaald heb ligt dan ook volledig aan mezelf.

Tevreden met mijn gewicht

De laatste weken merk ik dat ik steeds schommel tussen de 65,8 kilo en de 66,4 kilo en daar ben ik eigenlijk heel erg tevreden mee. Ik zit goed in mijn vel, voel me prettig in mijn kleding en merk dat ik weer zonder gêne in de jacuzzi stap of naar de sauna ga. Dat was een aantal maanden geleden wel anders. Dat maakt dan ook dat ik die laatste kilo die er nog af zou mogen om op mijn streefgewicht te komen niet zo belangrijk meer vind. Als ik nog beter op de NewFysic recepten zou letten dan zou ik ook die laatste kilo er nog wel af krijgen, dat weet ik zeker. Maar omdat het niet meer zo hard nodig voelt merk ik ook dat ik langzaam weer een beetje ‘de teugels laat vieren’. En zo lang ik dat met beleid kan doen ben ik heel tevreden.

Totaal ruim 5 kilo kwijt

Volgens de weegschaal van NewFysic ben ik ruim 5 kilo kwijt en volgens mijn eigen weegschaal zelfs nog meer. Mijn eigen weegschaal geeft aan dat ik in de maanden dat ik NewFysic gevolgd heb en hun recepten heb gegeten in totaal ruim 7 kilo ben afgevallen! En dat zonder al te veel moeite en met lekker eten.

Wat heb ik geleerd van de NewFysic recepten en het programma?

 1. Vervangende producten gebruiken
 2. Afwisseling in je eten
 3. Je tussendoortjes niet vergeten

1. Vervangende producten

Het belangrijkste wat ik geleerd heb is dat er hele goede ‘vervangers’ zijn om te eten. Je hoeft niet koolhydraatarm te eten om af te vallen (dat deed ik de laatste tijd wel vaker), je moet goede keuzes maken in producten. Geen gewone spaghetti klaarmaken, maar vezelrijke spaghetti. En dan meer groenten opscheppen dan sliertjes 😉 . Of niet teveel brood eten, maar juist een lekkere cracker pakken in plaats van een boterham.

Het mooie hiervan is dat je je eetpatroon aanpast en dat je ongemerkt minder vetten en suikers binnenkrijgt binnen je standaard eetpatroon, want juist daar gaat het mis.

2. Afwisseling in je eten

In ieder geval voor mij is dit een grote valkuil geweest. Iedere ochtend en middag hetzelfde eten. Het is wel makkelijk (en daar hou ik van), maar je lijf weet zo veel te goed wat er gaat komen. Eigenlijk moet je lichaam soms gewoon even ‘schrikken’ op een goede manier en moet je het verrassen met de producten die je eet. Zo blijft je spijsvertering het beste aan de gang. Ik ben ervan overtuigd dat dat me ook veel gebracht heeft. Zo is bijvoorbeeld die appeldag er eentje die ik erin ga houden. Als ik op een gegeven moment denk dat mijn lijf een kleine reset nodig heeft dan is dit een heel goed middel. Zolang je het maar niet te vaak doet… want dan is het geen verrassing meer.

3. Mijn tussendoortjes niet vergeten

Dit is er eentje die ik in de gaten moet blijven houden. De tussendoortjes in mijn dag met NewFysic recepten. In de drukte wil ik die nog wel eens vergeten en dat is jammer. Je krijgt een ‘niet te stillen hongergevoel’ tegen etenstijd en bent daardoor sneller geneigd iets anders te pakken. Daarnaast ligt mijn spijsvertering te lang stil.

Tevreden met het eindresultaat kijk ik terug op een fijn 'dieet' ! (2)

NewFysic recepten die ik makkelijk en lekker vind

Ik heb een aantal recepten aan dit NewFysic programma overgehouden die ik graag met je deel. Ze zijn heel lekker en relatief eenvoudig om te maken, waardoor je er makkelijk naar kan grijpen, ook in drukke tijden. Buiten onderstaande recepten is het slim om ook even naar de recepten van NewFysic op de site te kijken, er is enorm veel keus.

Tevreden met het eindresultaat kijk ik terug op een fijn 'dieet' ! (3)

Ontbijt: Appel met havermout

Een van mijn favoriete ontbijtjes. Appel uit de magnetron met havermout. Een van de NewFysic recepten die ik overigens ook wel eens als lunch pak. Kan je prima afwisselen in ieder geval.

Ingrediënten en bereiding appel met havermout

 • 1 appel
 • kaneel
 • speculaaskruiden
 • 40 gram havermout

Schil de appel en snij deze in stukjes. Doe het in een schaaltje en roer de havermout erdoor. Voeg kaneel en speculaaskruiden toe en plaats het 2 minuutjes in de magnetron op 600 W. Als het eruit komt nog even roeren en je hebt een heerlijk appelgerecht wat voldoende energie oplevert.

Tevreden met het eindresultaat kijk ik terug op een fijn 'dieet' ! (4)

Lunch: Crackers met eiersalade, een toppertje uit de NewFysic recepten

Je moet er een klein beetje moeite voor doen, maar als je wat extra maakt kan je het de volgende dag (of dag erop) ook nog gebruiken als beleg.

Ingrediënten en bereiding crackers met eiersalade

 • 3 eieren
 • wat yoghurt
 • beetje mayonaise (extra light)
 • augurkjes
 • peper en zout
 • jalapeno pepertje

Kook de eieren hard. Maak er kleine stukjes van, net als van de augurk. Meng de yoghurt, mayonaise, peper en zout en augurkjes samen met de eieren door elkaar. De jalapeno pepertjes snij ik ook in stukjes en die gebruik ik als garnering.

Beleg je crackers hiermee en je bent klaar. Smaakt echt lekker en je kan hier met gemak 6 crackers fatsoenlijk mee beleggen. Genoeg voor twee keer dus.

Tevreden met het eindresultaat kijk ik terug op een fijn 'dieet' ! (5)

Diner: zelf pizza maken

Zelf pizza maken is wat wij heel graag doen. De grap is dat dit recept heel goed tussen de recepten van NewFysic past, mits je het op een paar kleine details aanpst. Ik heb al eerder beschreven hoe wij zelf pizza maken. Het enige wat je hoeft te doen is de kaas die in dit recept staat te vervangen, of achterwege te laten, dat zou nog beter zijn.

Eindconclusie; review NewFysic

Ik ben heel erg tevreden geweest met dit hele programma. Vanaf dag één was het uitstekend vol te houden en de begeleiding heel prettig. Maar nog veel belangrijker: wij hebben in deze afgelopen maanden ook héél lekker gegeten en ik heb totaal geen hongergevoel gehad én voel me energiek.

Duidelijker als dit kan ik niet zijn… mocht ik toch -onverhoopt- weer eens vinden dat er wat kilo’s af moeten, dan ga ik zeker weer met NewFysic aan de slag.

Tevreden met het eindresultaat kijk ik terug op een fijn 'dieet' ! (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Neely Ledner

Last Updated:

Views: 6084

Rating: 4.1 / 5 (42 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Neely Ledner

Birthday: 1998-06-09

Address: 443 Barrows Terrace, New Jodyberg, CO 57462-5329

Phone: +2433516856029

Job: Central Legal Facilitator

Hobby: Backpacking, Jogging, Magic, Driving, Macrame, Embroidery, Foraging

Introduction: My name is Neely Ledner, I am a bright, determined, beautiful, adventurous, adventurous, spotless, calm person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.